Din Vinkurv

Din kurv er tom

- direkte fra vinbonden til dig.

Weingut Winter

Tyske hvidvine er per definition en udskældt race, ofte med god grund da mange producenter stadig laver søde, vamle og karakterforladte vine. Der er dog heldigvis i de seneste år kommet fokus på lavere høstudbytter samt hårdt arbejde både i marken og i kælderen. I dag findes nogle af verdens allerbedste hvidvine netop i Tyskland.

Weingut Winter er et mindre familieforetagende placeret i landsbyen Dittelsheim i hjertet af vinregionen Rheinhessen.
Familien Winters historie som vinbønder begynder helt tilbage i det 16. århundrede, men det var dog først med årgangen 2000, at familien for alvor kom på det vinøse verdenskort. I 2000 overtog Stefan Winter den totale styring af vinproduktionen. Efter endt ønologuddannelse og ophold hos den berømte nabo Weingut Keller samt Basserman-Jordan i Phalz, var Stefan klar til at revolutionere den gamle familievingård.
Langt størstedelen af sortimentet består af tør Riesling, men også små produktioner af Grauburgunder (Pinot Gris), Weissburgunder (Pinot Blanc) og Chardonnay er blevet tilføjet. Fra 2009-årgangen er der også kommet en fantastisk Spätburgunder (Pinot Noir) til verden. Det har for Hagelquist Vine været en sand fornøjelse, at følge Stefans vine siden 2007. Det bliver bare bedre og bedre.
Winters filosofi er enkel: Alle vinene - fra de fremragende hverdagsvine til de tungere og mere komplekse enkeltsmarksvine - skal have karakter og udtryk. Stefan Winter siger:

When I was starting to produce my first wines with the 2000 vintage, one thing was quite clear to me: I didn't want to and wouldn't produce simple wines, because simple is boring!.