Din Vinkurv

Din kurv er tom

- direkte fra vinbonden til dig.

Huia Vineyards

Huia Vineyards ligger på nordspidsen af den New Zealandske sydø i regionen Marlborough. Marlborough ligger isoleret af høje bjergkæder på den ene side og det kølige hav på den anden. Det giver et klima, der er blandt det varmeste og mest tørre i New Zealand, men her er dog ikke bagende varmt, men nok til at druerne bliver langsomt og stabilt modnet. Sommerdagene ligger på omkring 24 grader, mens de kolde sommernætter sørger for, at syren bibeholdes i druerne.

Ønologerne Claire og Mike Allan ankom til Marlborough i 1990 og startede Huia i 1996. ”Vi var helt blæst væk af regionen, der har det lyseste solskin, de mest intense og aromatiske vine, er fantastisk smuk og har en endeløs forsyning af de allerfriskeste råvarer.” De første år blev brugt på at høste værdifuld erfaring på Marlboroughs vingårde. Mike på Cloudy Bay og Vavasour, mens Claire var på Corbans og Lawsons Dry Hills. De lavede også en årgang i Champagne på Veuve Cliquot og Taittinger. Disse år gav dem en stor grundstødning i at lave fantastiske New World-vine, men de lærte også vurdering af jord, arv og tradition fra den gamle verden.

Siden Huia startede har der været et stadigt stigende fokus på bæredygtighed, økologi og biodynamik. "Jo mere vi fokuserer på disse ting, jo mere mening giver det, at sunde, rene vinmarker er gode steder at bo og arbejde. Markerne giver mere karakterfulde vine, og hvert årgang syntes bare at blive bedre!"

I dag råder Huia Vineyards over 50 hektar, og udover de for området obligatoriske Pinot Noir og Sauvignon Blanc, produceres der både Chardonnay, Riesling, Pinot Gris og Gewürztraminer. Der laves ligeledes en fremragende mousserende Blanc de Blanc på Champagne-metoden.

Navnet Huia stammer fra en legendarisk New Zealandsk fugl, der uddøde i starten af det 20. århundrede.