Din Vinkurv

Din kurv er tom

- direkte fra vinbonden til dig.

Galardi

Fra de vulkanske skråninger i Campanien i Italien opstod Galardi i 1991 mellem storslåede kastanjelunde og høje bjerge. Ligesom de andre kultvine fra området, producerer huset kun én vin: Terra Di Lavaro . Det som med en beskeden produktion på 5.000 flasker startede som en hobby for tre fætre og kusiner, er blevet til en kritikerrost succes af hidtil usete dimensioner med en årlig produktion på 30.000 flasker.

Galardis vingård ligger omkring byen Sessa Aurunca på den nordvestlige side af den inaktive vulkan Roccamonfina (60km nordvest for Napoli), hvor Middelhavet på en klar dag kan ses i det fjerne.

Vinproduktion i Campanien går tusinde år tilbage, men før familien bag Galardi hyrede den verdenskendte ønolog Ricardo Cotarella i 1991, var der ikke megen respekt om vinene lavet på de lokale druer Aglianico og Piedirosso.

Cotarella udtaler i 2007: ”Jeg sagde til dem: Køb dog et stykke jord i Toscana, her er kun egnet til fåreavl. Men de insisterede, de havde arvet jorden og det lykkedes.”
Hos Galardi gør Cotarella det han er bedst til nemlig at tæmme en lokal drue med udfordringer i og lave en vin med respekt for området og klimaet.


Aglianico kaldes for sydens Nebbiolo, og af samme grund arbejder Cotarella med en meget kort Macerations tid (udblødning af skallerne) for at dæmpe de tanniner, som naturligt er meget høje i Aglianico-druen. Dermed ikke sagt, at Terra di Lavoro er en let drikkelig og ligegyldig frugtbombe – her er virkelig tale om en kompleks, elegant og utrolig dyb vin med 20-30 års lagringpotentiale.