Din Vinkurv

Din kurv er tom

- direkte fra vinbonden til dig.

Delas Frères

Delas Frères blev grundlagt i 1835 i Saint Jean Muzols, der ligger i hjertet af Saint-Joseph. I 1977 blev huset overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz, og med en god kapitalindsprøjtning har man i løbet af en årrække fornyet al vinifikationsudstyret og deslige, så Delas Frères i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere har man udvidet Delas’ kapacitet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at man – på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner – også opkøber en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i områderne.

Netop de store besiddelser af vinmarker, som Delas Frères har i Rhônedalen, er medvirkende til, at man i huset har vedtaget, at de varierende terroirs i de forskellige appellationer skal komme så godt som muligt til udtryk i de forskellige vine. En af årsagerne til Delas’ store succes går tilbage til 1997, hvor den unge ønolog, Jacques Grange, blev ansat. Jacques Grange er født og opvokset i Bourgogne, og han har gennem sin relativt korte karriere været stærkt medvirkende til den renæssance, Rhône-distriktet har haft, og han er samtidig manden bag flere af distriktets 100 points-vine. Siden Jacques’ entré i Delas’ kældre, er der på det nærmeste sket en revolution med vinene, og efter tidligere at have stået i skyggen af store huse som Guigal.

Robert Parker skriver om Delas :

Over the last 10-15 years, Delas Freres, which had muddled along with no great distinction for many years, has hit full stride under the ownership of the Louis Roederer-Deutz Champagne firm and the management of Jacques Grange, who continues to push the envelope of quality for both the Northern and Southern Rhone selections. The top single vineyard wines are world class in every sense, often flirting with perfection. Moreover, readers should realize this is also an impressive source for value. Delas’s top St.-Joseph cuvee comes from the hillside vineyards overlooking the small commune of St.-Jean de Muzols. The Delas firm owns 25 acres in Hermitage from which they make a basic cuvee, called Domaine des Tourettes, and, in the greatest vintages, a luxury cuvee, Les Bessards, which comes entirely from the great lieu-dit of the same name. Delas has long had a reputation for making outstanding Condrieu, of which he makes two cuvees.