Din Vinkurv

Din kurv er tom

- direkte fra vinbonden til dig.

Coutier

Champagne-huset R.H. Coutier er beliggende i Grand Cru-landsbyen Ambonnay. En af de bedste vinproducerende landsbyer på Montagne de Reims, som er det område der dækker bakkerne syd for ”hovedstaden” i Champagne; Reims. Vinene her fra er kendt for at være de kraftigste og mest komplekse i hele Champagne.

Coutier- familien har været i Ambonnay siden 1619 og nuværende leder af familiens ejendom er René Coutier. Huset råder over 9 hektar vinmarker i Ambonnay, og interessant nok, selv om området generelt betragtes som Pinot Noir-land, er Coutiers vinmarker beplantet med en tredjedel Chardonnay og to tredjedele Pinot Noir. Faktisk var Renés far den første vinbonde, der plantede Chardonnay i Ambonnay. Det gjorde han i 1946. Der produceres 50.000 flasker årligt.

Coutiers stil er en perfekt eksponent for Ambonnays-terrior, der med sin kiselholdige lerjord er berømt for vine med længde. Righoldige og koncentrerede, dog finessefyldte uden skarpe kanter. Coutier bruger næsten ingen dosage (tilsætning af sukker), og med undtagelse af Cuvee Henri III, lagrer vinene ikke på træ, da René ikke finder det nødvendigt grundet den righoldige jord i Ambonnay.