Din Vinkurv

Din kurv er tom

- direkte fra vinbonden til dig.

Cold Hand Winery

Cold Hand Winery er indrettet i staldbygningen på en landejendom lidt nord for Læsten ved Randers. Her er svin og malkekøer erstattet af ståltanke og egefade. Gården har 2,5 ha. landbrugsjord, som i dag er plantet til med masser af æbletræer – samt alle mulige andre frugttræer og bærbuske.

Cold Hand Winery drives af Jens og Flemming. Jens bor på gården ved Randers sammen med sin familie, mens Flemming er bosat på Fyn, hvor størsteparten af frugten dyrkes.

Med en opvækst i en frugtavlerfamilie på Fyn, var Flemming som ung helt sikker på, at han aldrig skulle arbejde med frugt. Men skæbnen ville, at han alligevel gik i frugtavlerlære. I dag er frugtplantagen på Fyn 47 hektar stor. Træerne i plantagen dyrkes på espallie, dette system giver træet og frugten lys, sol og luft fra alle sider. Og det sparer plads! I plantagerne dyrkes æblerne: Discovery, Aroma, Ingrid Marie, Elstar, Jonagold og den skurvfri sort Rubenstep. Herudover dyrkes der pærer: Aleksander Lukas, Conference og Clara Friis. Og så dyrkes der søde kirsebær. Derudover dyrkes der ti forskellige blommesorter. Hovedsorten er Jubilæum - en stor, svensk blomme.

I 2005 etablerede Flemming sammen med sin søster Birgitte ”Gårdmosteriet”, der bl.a. leverer til Føtex’ Princip-serie.