Din Vinkurv

Din kurv er tom

- direkte fra vinbonden til dig.

Chateau d'Or et de Gueules

Historien om Chateau d’Or er historien om Diane de Puymorin. Uddannet fra det anerkendte National Institute of Agronomic Studies (Agro Paris) i 1988 og gift et år senere. I 1990 fik hun på sit første job i Bangkok, ansvarlig for fødevare importen til Casino-gruppen. I fem år, rejste hun i gennemsnit 20 dage om måneden i Sydvestasien, det område hun var ansvarlig for. Hendes internationale virksomheds karriere endte da Diane og hendes mand besluttede sig for at bosætte sig tilbage i Frankrig og stifte familie. Børnene Chloé og Barbera blev født i 1995 og 1997.

Efter to års research, besluttede familien at investere i 70 hektarer vinmarker beliggende i Camargue i Costières de Nimes vindistriktet. I de rullende bakker udenfor den antikke romerske by Nimes, så Diane det sande potentiale fra Cailloux jorden (sten deponeret fra Rhonefloden for hundredevis af år siden). Det var der, etablerede hun sin plan: "at udtrække den sande terroir fra disse jorde og producere personlige vine til rimelige priser". Efter et års ønologi og vindyrknings studier i Montpellier, skabte hun sin egen vin stil. Hun blev skilt i 1999, og begravede sig i arbejde i 7 lange år, hvor hun omstrukturerede vingården, genplantede 15 hektar, mens 25 blev trukket op, med ét mål for øje: at skabe hendes egen"glædes vin".

Udnyttelse af den kendsgerning, at Domainet ingen fortid havde var hun i stand til at pålægge sin egen stil, et trin ad gangen. Hun omdøbte ejendommen "Chateau d'Or et de Gueules," efter sin families våbenskjold: Or betyder guld på fransk og Gueules står for rødt i oldfransk. I 2004 fik Diane sin tredje datter Charlotte med sin anden mand, Mathieu Chatain, som følger hende helhjertet i hendes bestræbelser. I dag Diane deler hendes travle tidsplan mellem kælderen, høst og vinfremstilling, og håndtering domænets markedsføring. Hun stræber efter, at forbedre billedet af Costières de Nîmes vinene i hele verden, som et aktivt medlem af lokale organisationer. Diane arbejder med økologiske metoder, og tror på strengt at begrænse udbyttet. Gården høster med et meget lavt gennemsnit på 30 hl / ha, halvdelen af dettilladte udbytte. Unik beskæring og aftrækning af blade, bidrager til at optimere perfekt frugt modenhed i vinmarkerne, og lade hende høste før efteråret for alvor sætter ind.

Som en person er Diane de Puymorin et koncentrat af ren energi. Altid med et positivt syn på mennesker og livet i almindelighed hun udstråler entusiasme, glæde og en enorm passion for vin.