Din Vinkurv

Din kurv er tom

- direkte fra vinbonden til dig.

Bellenda

Druerne til denne sprudlende Prosecco-vin vokser på bakkerne omkring Conegliano og Valdobbiadene i Veneto-regionen i Italien.

Prosecco er med tiden blevet et begreb til beskrivelse af en italiensk mousserende vin uden at bruge det efterhånden forkætrede ”spumante”, der egentlig bare er en italiensk boblevin ofte lavet efter Champagne-metoderne.

Prosecco er ligeledes navnet på druesorten, der bruges i produktionen, som foregår i et afgrænset område i bakkerne op til Alperne mellem byerne Conegliano og Valdobbiadene, der dækker 15 kommuner og 3.500 hektar vinmarker.

Huset Bellenda hører til de absolut ypperligste producenter af mousserende vine i Italien. Siden starten i 1987 har familien Cosmo været kvalitetsmæssigt kompromisløse både med arbejdet i vinmarkerne, men også i kælderen, hvor traditionelle familiemetoder blandes med mere moderne.

Huset laver, udover Prosecco, også en del Chardonnay-baserede bobler efter Champagne- metoden. Husets seneste boblende årgangs-Chardonnay er et ”must try” for Champagne-elskere.